Branza de oi si mamaliga – Balmus din: lapte, apa, branza de oi, malai, sare, smantana Ingredinte: 1 1/2 pahar apa 1 1/2 pahar lapte 3 linguri brinza de oi rasa malai sare 1 pahar smintina Mod de preparare: Se pune la fiert apa, laptele si sarea si se face o mamaliguta […]
Ciuperci umplute cu praz si linte
PrinteazaCiuperci umplute cu praz si linte din: linte verde, praz, gris, morcovi, ardei, usturoi, curry, ciuperci, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 450 g linte verde
- 200 g praz
- 2 linguriţe griş
- 2 morcovi
- 1 ardei mare roşu
- 3 căţei de usturoi
- 1-2 linguri curry
- 8 ciuperci cu pălăria mare
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- frunze proaspete de pătrunjel
Mod de preparare:
Ciuperci umplute cu praz si linte: Speli ciupercile şi le cureţi, încingi uleiul într-o crăticioară şi căleşti usturoiul zdrobit şi prazul tăiat rondele. Când prazul devine translucid, adaugi morcovii cubuleţe şi ardeii fâşii.
După ce se pătrund, adaugi lintea. Laşi să fiarbă pe foc mic, 5-7 minute. Stingi focul, iar după ce se răcesc, presari grisul, sare, piper şi curry după gust.
Umpli ciupercile cu amestecul şi le coci 10-15 minute.
Le serveşti presărate cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!
Aperitiv cu branza de vaca si ceapa
Aperitiv cu brinza si ceapa din: branza de vaca, ceapa, telina, sare si masline. Usor de preparat. Ingredinte: 200 gr. brinza de vaca 1 ceapa mica 1/2 telina mica sare masline Mod de preparare Brinza se freaca bine, se adauga ceapa fin tocata, telina cruda rasa si sare. Daca brinza de vaca este prea uscata, […]