Ciuperci umplute cu sfecla rosie
PrinteazaCiuperci umplute cu sfecla rosie din: ciuperci, sfecla rosie, ulei, patrunjel, vin, sos de soia, sare, piper.
Sfecla roșie este bogată în nutrienți esențiali precum vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, mangan și fibre alimentare. De asemenea, conține antioxidanți și fitonutrienți cu proprietăți benefice pentru sănătate.
Sfecla roșie conține nitrați naturali care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la îmbunătățirea circulației sângelui.
Sfecla roșie este bogată în nitrați, care au fost asociate cu o mai bună funcție cognitivă și reducerea riscului de deteriorare a creierului asociată cu vârsta.
- 400 g ciuperci
- 200 g sfeclă roşie
- 30 ml ulei
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 100 ml vin alb
- 30 ml sos de soia sare
- piper alb proaspăt râşnit
Mod de preparare:
Speli bine sfecla roşie şi o coci în cuptorul încins. Este bine să alegi sfecle de aceeaşi dimensiune, ca să se coacă la fel de repede.
Ideal este să cumperi baby sfeclă, întrucât se va coace în aproximativ 40 de minute.
După ce se mai răceşte sfecla coaptă, o decojeşti şi o tai cubuleţe. îndepărtezi picioruşele ciupercilor.
Cureţi atât pălărioarele, cât şi picioruşele ciupercilor, după care le speli.
Presari pălărioarele ciupercilor cu sare, le stropeşti cu puţin vin şi le aşezi într-o tavă antiaderentă sau tapetată cu hârtie de copt.
Le coci timp de 10 minute, la 180°C. Toci fin picioruşele ciupercilor şi le căleşti în 2 linguri de ulei încins, până scad.
Amesteci sfecla cu pătrunjelul tocat, picioruşele ciupercilor, sosul de soia, piperul şi sare după gust.
Cu această compoziţie umpli pălăriile ciupercilor şi le mai introduci în cuptor timp de 10 minute.
Pofta buna!