Ciuperci umplute cu sos alb
PrinteazaCiuperci umplute cu sos alb din: ciuperci, orez, ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecei, sos de soia, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, varza alba, varza rosie, gulie.
- 500 g ciuperci
- 50 g orez
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- un ardei gras
- doi dovlecei
- doua linguri cu sos de soia
- 300 ml smantana
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- varza alba
- varza rosie
- gulie
Mod de preparare:
Ciupercile se spală, se scurg de apă şi li se taie codiţele. Se pun într-un bol şi se introduc la rece.
Codiţele se toacă mărunt şi se pun într-un bol împreună cu cimbru după gust, sare, piper, puţin ulei şi o lingură cu sos de soia.
Se adaugă doi căţei de usturoi pisaţi, se amestecă şi se umplu pălăriuţele ciupercilor.
Se aşază pe o tavă, se stropesc cu puţină apă, se introduc în cuptorul încins şi se ţin 15-20 de minute.
Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge, se amestecă bine cu sosul de soia rămas, cimbru şi piper.
Se adaugă puţin ulei, se amestecă, se pun grămăjoare în fiecare ciupercuţă şi se mai ţin zece minute în cuptor.
Dovleceii se spală, se taie rondele, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins.
Smântână se amestecă bine cu sare, piper şi cimbru şi se serveşte alături de ciupercile umplute şi dovleceii prăjiţi.
Se serveste ca atare, cu o salata de varza alba si varza rosie sau cu o salata de gulii.
Ciuperci umplute cu sos alb
Pofta buna!