Ciuperci umplute cu telemea de vaca
PrinteazaCiuperci umplute cu telemea de vaca din: ciuperci, ardei gras, telemea de vaca, unt, rosii, rozmarin, sare si piper.
- 12 ciuperci mari proaspete
- 1 ardei gras
- 200 g telemea de vaca
- 50 g unt
- 2 rosii
- 2 fire rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Indepărtaţi picioruşul ciupercilor, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă, apoi picioruşele tocaţi-le mărunt.
Curăţaţi ardeiul gras de cotor şi seminţe, spă- lati-l şi tăiaţi-l în cubuleţe.
Căliţi într-o tigaie în unt ardeiul gras împreună cu ciupercile tocate, apoi după 3-4 minute adăugaţi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe şi rozmarinul tocat mărunt.
Căliţi totul la foc mic-încă 2-3 minute, după care luaţi tigaia de pe foc, lăsaţi 5 minute să se răcească şî adăugaţi telemeaua mărunţită.
Potriviţi de sare şi piper, omogenizaţi bine şi cu acest amestec umpleţi pălăriile ciupercilor.
Puneţi ciupercile astfel umplute într- o tavă pe hârtie de copt şi coaceţi-le în cuptor la foc potrivit circa 30 de minute sau până când se rumenesc bine.
Ciuperci umplute cu telemea de vaca
Pofta buna!
Perfecte pentru masa de Craciun 😉