Ciuperci umplute cu verdeturi si mozzarella
PrinteazaCiuperci umplute cu verdeturi si mozzarella din: ulei de rapita, sfecla rosie, usturoi, sare, praz, ciuperci, rosii din conserva, mozzarella, patrunjel, caju.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de rapiţă
- 450 g de cozi de sfeclă roşie tăiate în rondele, cu frunzele mărunţite
- 2 căţei de usturoi, pisaţi
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 legătură de praz (circa 6 bucăţi), cu tulpina şi frunzele separate, tăiate în felii subţiri
- 8 pălării de ciuperci Portobello (circa 500 g)
- 1/2 cană de roşii din conservă, scurse de suc şi puţin călite
- 140 g de mozzarella rasă
- 2 linguri de pătrunjel, mărunţit
- 1/2 cană de alune caju mărunţite, prăjite şi nesărate
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Incălzeşte 1 1/2 linguriţă de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu spre înalt. Adaugă cozile de sfeclă, usturoiul şi sarea. Căleşte-le pentru 5 minute.
Completează cu tulpina de oraz şi frunzele de sfeclă roşie. Lasă-le pe foc până când se Înmoaie, amestecând ocazional, in jur de 12 minute. îndepărtează tigaia de pe aragaz.
Unge pălăriile de ciuperci cu uleiul rămas şi presară puţină sare peste fiecare. Aşază-le pe o tavă de copt.
Pune roşiile, frunzele de praz, mozzarella şi pătrunjelul în mixtura cu sfeclă roşie. Asezonează cu piper negru măcinat, pentru gust. Umple Ciupercile cu această compoziţie.
Lasă-le la cuptor între 15 şi 20 de minute. Inainte de servire presară alunele caju mărunţite.
Stiati ca… Ciupercile conţin seleniu (care te protejează de cancer) – doar două bucăţi îţi asigură 56% din doza zilnică recomandată. Cele din varietatea Portobello sunt perfecte pentru a fi umplute. Alege ciupercile mai mari, de culoare maro.
Ciuperci umplute cu verdeturi si mozzarella
Pofta buna!
Un deliciu, pur si simplu un deliciu, imi plce cum ai facut ciupercile