Ciuperci cu vin si smantana
PrinteazaCiuperci cu vin si smantana din: ciuperci, vin, ulei, ceapa verde, rosii, smantana, patrunjel, sare, piper.
- 1/2 kg ciuperci pleurotus
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 pahar ulei
- 10 ceapa verzi
- 2 rosii
- 2-3 linguri smantana
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli ciupercile şi le tai feliuţe. Cureţi şi speli ceapa, o tai mărunt şii o căleşti în ulei împreună cu ciupercile. Le pui capac şi le laşi să se înmoaie în zeama lor, pe foc mic.
Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai felii şi le adaugi peste ciuperci împreună cu pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust.
Torni apoi vinul şi fierbi mâncarea la cuptor timp de 15-20 de minute. La final, adaugi smântână şi potriveşti de sare. Serveşti mâncarea cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Ciuperci cu vin si smantana
Poftă bună!