Ciuperci cu vita
PrinteazaCiuperci cu vita din: carne de vita, ciuperci, ulei, sare, piper, faina, ceapa, patrunjel, smantana, vin.
Ingrediente:
- 800 g carne de vită
- 800 g ciuperci
- 120 ml ulei
- sare
- piper
- 1 lingură de făină
- 2 cepe
- pătrunjel verde
- 200 g smântână
- 1/2 pahar de vin
Mod de lucru:
Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-le şi înăbuşiţi-le în ulei cu ceapa tocată mărunt şi sare.
Adăugaţi făina dezlegată cu puţină supă sau apă. Tăiaţi ciupercile julien, puneţi-le peste carne, adăugaţi vinul, puţin piper şi lăsaţi vasul să clocotească până când ciupercile sunt gata.
Aduceţi la masă smântână, puneţi-o peste ciuperci şi decoraţi preparatul cu pătrunjel verde.
Pofta buna!