Ciuperci la wok
PrinteazaCiuperci la wok din: ciuperci, piept de pui, morcovi, ardei, pastarnac, telina, ceapa, usturoi, faina, vin, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 1 piept de pui
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 2 cepe
- 6-8 căţei de usturoi
- 1 lingură cu făină
- 1 pahar cu vin alb
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Ciuperci la wok:
Căleşte în wok cu puţin ulei legumele tăiate, mai puţin ciupercile.
După ce s-au înmuiat, adaugă pieptul de pui tăiat felii şi lasă până prinde o crustă subţire.
Adaugă ciupercile tăiate, sărează şi piperează după gust. Pune un capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute.
Amestecă separat făina cu puţină apă şi adaug-o în wok peste tocană. Amestecă bine şi pune şi paharul cu vin.
Mai lasă să fiarbă pe foc mic 10-15 minute.
Serveşte cu verdeaţă tocată mărunt şi mămăliguţă.
Pofta buna!