Sos brun cu ciuperci din: rosii, sos, piept de pui, ciuperci, vin, unt, sare. Ingrediente: 150 g roşii 3 linguri cu sos brun de pasăre 1 piept de pui fiert sau fript 100 g ciuperci 1 pahar mic cu vin roşu 30 g unt sare Mod de preparare: Tăiaţi julienne ciupercile şi pieptul de pui, apoi […]
Ciupercute cu sos alb
PrinteazaO reteta de ciupercute cu sos alb din: ciuperci, ceapa, unt, patrunjel, carne tocata de curcan, sare, piper, lapte si faina.
- 600 g ciuperci albe
pentru umplutura:
- o legatura ceapa
- 100 g unt
- o legatura patrunjel
- 300 g carne tocata de curcan
- sare
- piper
- 100 ml apa
pentru sos:
- 100 g unt
- 250 ml lapte
- o ceapa alba
- 2 lingurite faina
- patrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se scot codiţele şi se spală. Codiţele se toacă mărunt cu ceapa şi verdeaţa şi se călesc în untul topit.
După ce s-au călit, se adaugă carnea de curcan şi se amestecă să nu se lipească.
Se adaugă apa, se lasă să fiarbă până scade şi se condimentează cu săreai piper, după preferinţă.
Se umplu ciupercile cu această compoziţie şi se pun la cuptor, în tava unsă cu unt în prealabil. Intre timp, se pregăteşte sosul alb.
Se pune ceapa curăţată în laptele călduţ şi se lasă 10 minute, cât să-i dea gust.
Se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă făina cernută şi se stinge cu laptele călduţ.
Se amestecă continuu să nu se lipească.
Se pune sare şi piper şi se toarnă peste ciupercile coapte. Se servesc cu pătrunjel verde.
Ciupercute cu sos alb
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Sos brun cu ciuperci
Ciuperci cu sos si morcovi
Ciuperci cu sos si morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa, otet, sare, piper, zahar, unt, faina, lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe sare piper oţet 3 bucăţi de zahăr cubic 2 linguri de unt clarificat 2 linguri de făină zeama de la 1/2 de lămâie 200 g smântână 500 g ciuperci asortate […]
Pofta buna!