Ciupercute cu spanac si usturoi

Printeaza

Ciupercute cu spanac si usturoi din: spanac, ciuperci, usturoi, ceapa, patrunjel, sunculita, unt, ulei, sare, piper, nucsoara, smantana, parmezan.

 

Ingrediente:

  • 200 g spanac congelat sau conservat in apa cu sare
  • 12 ciuperci champignon mari
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 g sunculita
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara fin macinata
  • 3 linguri smantana pentru gatit
  • 100 g cascaval sau parmezan

 

Mod de preparare:

Scurgi spanacul din conservă şi îl toci mare. Dacă foloseşti spanac congelat, îl căleşti puţin, în 1 lingură unt topit, fără să-l decongelezi, până când obţii o pastă.

Speli ciupercile şi le îndepărtezi codiţele pe care apoi le toci fin.

Cureţi ceapa şi usturoiul. Tai în cubuleţe şunculiţa, ceapa şi usturoiul.

Inăbuşi un minut, în unt topit, şunculiţa, apoi adaugi ceapa, usturoiul şi codiţele ciupercilor.

Le condimentezi cu sare, piper, nucşoară şi pătrunjel tăiat fin. Adaugi în tigaie ciupercile întregi, ca să se înmoaie puţin.

Ungi cu ulei o formă termorezistentă şi aşezi în ea ciupercile.

Intr-o altă tigaie cu ulei, adaugi spanacul şi smântână şi le înăbuşi pentru 3 minute. Umpli ciupercile cu amestecul de spanac, şuncă şi ceapă.

Presari deasupra caşcaval ras şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute.

Le serveşti ornate cu pătrunjel verde.

 

Ciupercute cu spanac si usturoi

Ciupercute_cu_spanac_si_usturoi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.