Ciupercuţe umplute şi gratinate
PrinteazaCiupercuţe umplute şi gratinate din: ciuperci, marar, patrunjel, cascaval, ceapa, piper, sare, ulei de masline.
- 10-12 ciuperci
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 200 g cascaval
- 1 ceapa uscata sau 1 legatura ceapa verde
- piper
- sare
- 50 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Cureţi bine ciupercuţele şi le speli în mai multe ape. Separi picioruşele de pălărioare. Cureţi ceapa. Speli verdeaţa.
Toci mărunt ceapa, verdeaţa şi picioruşele ciupercilor. Căleşti ceapa şi picioruşele ciupercilor în 2 linguri ulei, iar la sfârşit adaugi verdeaţa, sărezi şi condimentezi amestecul după gust.
Razi fin caşcavalul. Umpli pălăriile ciupercilor cu amestecul de mai sus, apoi le aşezi într-o tavă unsă cu uleiul rămas.
Presari caşcaval ras şi introduci tava în cuptorul preîncălzit. Coci la foc mijlociu, pentru aproximativ 25 de minute.
Scoţi ciupercile pe un platou şi le aduci la masă calde, cu o salată alături sau ca garnitură la o friptură.
Ciupercuţe umplute şi gratinate
Pofta buna!