Ciupercuţe (varianta)
PrinteazaCiupercuţe
- 6 ouă
- 50 g unt
- 100 g şuncă
- 6 roşii mici
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari şi când sunt gata le treci sub jet de apă rece şi le cureţi. Tai apoi fiecărui ou, la un capăt, din albuş şi scoţi gălbenuşul.
Pasezi toate gălbenuşurile, le amesteci cu şunca tăiată bucăţele, jumătate din cantitatea de unt, verdeaţa tocată, pui sare şi piper după gust şi umpli albuşurile.
Le tai apoi puţin din bază şi le aşezi pe un platou. Speli roşiile, le tai în jumătate, le scobeşti şi aşezi pe fiecare ou „o pălărie” din roşie pe care pui punctuleţe din unt.
Ciupercuţe
Poftă bună!