Ciupercute in vin alb

Printeaza

Ciupercute in vin alb din: ciuperci, sos de rosii, ceapa, sare, piper, oregano, marar, cascaval si vin alb.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 2-3 linguri sos de roşii
  • o ceapă
  • sare
  • piper
  • oregano
  • mărar
  • caşcaval ras
  • 50 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Ciupercute in vin alb: Curăţă ciupercuţele de pieliţă, la fel şi codiţele. Pe acestea din urmă le toci mărunt.

Pune ceapa în puţin ulei într-o tigaie şi adaugă apoi codiţele ciupercilor (chiar şi câteva pălării mai mici sau care s-au rupt la curăţat – tocate şi ele în cubuleţe), usturoiul tocat mărunt, oregano, sare, piper, mărar şi lasă puţin la fiert.

Pune şi câteva linguri de sos de roşii şi lasă la fiert încă vreo 5 minute. într-o tavă (în care ai pus apă şi vin alb atât cât să-i acopere fundul) aşază pălăriile ciu­percilor şi umple-le cu compoziţia de mai sus.

Dă cuptorul la foc potri­vit timp de 30-40 de minute. Serveşte-le calde alături de un pahar de vin.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.