Ciupercute in vin alb
PrinteazaCiupercute in vin alb din: ciuperci, sos de rosii, ceapa, sare, piper, oregano, marar, cascaval si vin alb.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 2-3 linguri sos de roşii
- o ceapă
- sare
- piper
- oregano
- mărar
- caşcaval ras
- 50 ml vin alb
Mod de preparare:
Ciupercute in vin alb: Curăţă ciupercuţele de pieliţă, la fel şi codiţele. Pe acestea din urmă le toci mărunt.
Pune ceapa în puţin ulei într-o tigaie şi adaugă apoi codiţele ciupercilor (chiar şi câteva pălării mai mici sau care s-au rupt la curăţat – tocate şi ele în cubuleţe), usturoiul tocat mărunt, oregano, sare, piper, mărar şi lasă puţin la fiert.
Pune şi câteva linguri de sos de roşii şi lasă la fiert încă vreo 5 minute. într-o tavă (în care ai pus apă şi vin alb atât cât să-i acopere fundul) aşază pălăriile ciupercilor şi umple-le cu compoziţia de mai sus.
Dă cuptorul la foc potrivit timp de 30-40 de minute. Serveşte-le calde alături de un pahar de vin.
Poftă bună!