Civet din iepure de casa

Printeaza

Civet din iepure de casa

Ingrediente:

  • 1 iepure de casă
  • 30-40 g sare
  • 10 g piper
  • 1 fir cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 250 g ceapă
  • 100 g ulei
  • 25 g coniac
  • 250 g unt sau margarina
  • 200 g costiţă afumată
  • 50 g făină
  • 500 g vin roşu
  • 50g morcovi
  • 50 g păstamac
  • 30 g pătrunjel rădăcină
  • 30 g ţelină
  • 100 g praz
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 24 cepe mici sau arpagic
  • 24 ciuperci mici
  • 200 g smantană
  • 1 franzelă pentru crutoane

 

Mod de preparare:

Civet din iepure de casa: Se tranşează carnea în bucăţi mai mici, se aşază într-o cratiţă cu sare, piper, cimbru, dafin şi o ceapă tăiată mărunt.

Se stropeşte totul cu 2 linguri de ulei şi una de coniac şi se lasă la marinat în această compoziţie 3-4 ore (în această marinată care trebuie să fie uscată, nu se va adăuga nici vin alb nici vin roşu).

Separat se trage în unt 200 g costiţă afumată care în prea­labil a fost spălată şi tăiată în pătrăţele mici.

După ce aceasta s-a rumenit, se scoate din tigaie iar în untul rămas se pun 2 cepe mijlocii tăiate in patru, 2 linguri de făină care se prăjeşte amestecînd mereu cu o lingură de lemn pînă se va obţine o culoare gălbuie.

Se introduc apoi bucăţile de carne, uscată bine cu un şervet, amestecîndu-se pînă ce se prăjesc.

Se stinge apoi cu vin roşu care trebuie să fie într-o cantitate suficientă pentru a acoperi carnea.

Se adaugă zarzavatul, cimbrul şi usturoiul, se acoperă vasul şi se dă la foc potrivit 45 minute-1 oră.

După fierbere, se scot bucăţile de carne înlăturîndu-se oscioarele şi pieliţele rezultate.

Această carne se pune într-un vas împreună cir costiţa pregătită în modul arătat mai sus cu cele 24 de cepe mici şi cele 24 ciuperci mici trase în unt, turnîndu-se peste toate.acestea sosul şi marinata strecurată.

Se dă vasul la fiert circa 30 minute iar înainte de a se servi se adaugă ficatul de iepure tăiat în lamele subţiri şi se leagă sosul cu sîngele la care se mai ada­ugă 3- 4 linguri smantană.

Se serveşte într-un castron cald cu crutoane prăjite în unt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.