Civet din iepure de casa
PrinteazaCivet din iepure de casa
Ingrediente:
- 1 iepure de casă
- 30-40 g sare
- 10 g piper
- 1 fir cimbru
- 1 foaie dafin
- 250 g ceapă
- 100 g ulei
- 25 g coniac
- 250 g unt sau margarina
- 200 g costiţă afumată
- 50 g făină
- 500 g vin roşu
- 50g morcovi
- 50 g păstamac
- 30 g pătrunjel rădăcină
- 30 g ţelină
- 100 g praz
- 1-2 căţei de usturoi
- 24 cepe mici sau arpagic
- 24 ciuperci mici
- 200 g smantană
- 1 franzelă pentru crutoane
Mod de preparare:
Civet din iepure de casa: Se tranşează carnea în bucăţi mai mici, se aşază într-o cratiţă cu sare, piper, cimbru, dafin şi o ceapă tăiată mărunt.
Se stropeşte totul cu 2 linguri de ulei şi una de coniac şi se lasă la marinat în această compoziţie 3-4 ore (în această marinată care trebuie să fie uscată, nu se va adăuga nici vin alb nici vin roşu).
Separat se trage în unt 200 g costiţă afumată care în prealabil a fost spălată şi tăiată în pătrăţele mici.
După ce aceasta s-a rumenit, se scoate din tigaie iar în untul rămas se pun 2 cepe mijlocii tăiate in patru, 2 linguri de făină care se prăjeşte amestecînd mereu cu o lingură de lemn pînă se va obţine o culoare gălbuie.
Se introduc apoi bucăţile de carne, uscată bine cu un şervet, amestecîndu-se pînă ce se prăjesc.
Se stinge apoi cu vin roşu care trebuie să fie într-o cantitate suficientă pentru a acoperi carnea.
Se adaugă zarzavatul, cimbrul şi usturoiul, se acoperă vasul şi se dă la foc potrivit 45 minute-1 oră.
După fierbere, se scot bucăţile de carne înlăturîndu-se oscioarele şi pieliţele rezultate.
Această carne se pune într-un vas împreună cir costiţa pregătită în modul arătat mai sus cu cele 24 de cepe mici şi cele 24 ciuperci mici trase în unt, turnîndu-se peste toate.acestea sosul şi marinata strecurată.
Se dă vasul la fiert circa 30 minute iar înainte de a se servi se adaugă ficatul de iepure tăiat în lamele subţiri şi se leagă sosul cu sîngele la care se mai adaugă 3- 4 linguri smantană.
Se serveşte într-un castron cald cu crutoane prăjite în unt.
Pofta buna!