Calcan prajit cu coaja de citrice
PrinteazaO reteta delicioasa de calcan prajit cu coaja de citrice din: calcan, portocala, lamai, zahar, otet de vin rosu, unt, ulei de masline, sare, piper, cartofi, unt, smantana si verdeturi.
- 6 bucăţi de calcan, fără piele, de 200 g fiecare
- 1 portocală
- 2 lămâi (1 verde şi 1 galbenă)
- 30 g zahăr
- 2 linguri oţet de vin roşu
- 50 g unt
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
pentru piure:
- 1,2 kg cartofi fainosi
- 100 g unt
- 200 ml smântână lichidă
- 6 linguri verdeţuri tocate (hasmaţuchi, tarhon, ceapă de tuns, coriandru)
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi i şi fierbeţi-i în apă clocotită, sărată, 25 min. Periaţi citricele sub jet de apă caldă, zvântaţi-le şi curăţaţi-le de coajă. Puneţi coaja în apă clocotită pentru 3 min, scurgeţi-o şi zvântaţi-o pe hârtie absorbantă. Stoarceţi citricele. Căliţi coaja într-o tigaie, cu 10 g de unt.
Adăugaţi zahărul şi lăsaţi să se caramelizeze. Turnaţi apoi oţetul şi sucul citricelor, săraţi, piperaţi şi lăsaţi să scadă la jumătate. Luaţi tigaia de pe foc, lăsaţi con ţinutul să se răcorească, adăugaţi uleiul şi amestecaţi. Intr-o altă tigaie, prăjiţi în restul de unt bucăţile de calcan, câte 10 min pe fiecare parte.
Scurgeţi cartofii, zdrobiţi-i cu dispozitivul pentru piure, încorporând untul tăiat în bucăţi şi smântână. Săraţi, piperaţi şi adăugaţi verdeaţa. Serviţi bucăţile de calcan acoperite cu sosul de coajă de citrice şi cu piure alături.
Clacan prajit cu coaja de citrice
Pofta buna!