Clafoutis aromat cu piersici
PrinteazaClafoutis aromat cu piersici din: piersici, lapte, faina, zahar, unt, oua.
- 500 g piersici
- 200 ml lapte
- 90 g făină
- 3 ouă
- 125 g zahăr
- 1 plic cu zahăr vanilat
- 1 vârf de cuţit cu sare
- 10 g unt
- 1 lingură cu zahăr brun
- zahăr pudră
Mod de preparare:Spală
piersicile, şterge-le şi taie-le în cubuleţe potrivite. Amestecă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat şi mixează-le până ce se deschid la culoare şi îşi dublează volumul.
Incorporează făina proaspăt cernută, amestecând de jos în sus. La final, toarnă treptat laptele şi amestecă cu grijă până ce se omogenizează complet
Tapetează o formă termorezistentă cu unt şi zahăr brun şi aşază bucăţelele de piersică pe fundul formei. Deasupra piersicilor, toarnă uşor compoziţia pregătită.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-35 de minute sau până ce se rumeneşte frumos şi uniform. Pudrează cu zahăr vanilat după ce îl scoţi din cuptor.
Lasă să se răcească, apoi serveşte prăjitura tăiată în bucăţi.
Pofta buna!