Clafoutis cu caise

Printeaza

O reteta de clafoutis cu caise din: caise, faina, unt, lapte gras, oua, sare, zahar pudra si esenta de vanilie.

Ingrediente:Clafoutis cu caise

  • 400 g caise fara samburi
  • 150 g faina
  • 2 linguri unt
  • 350 ml lapte gras
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Ungi şi tapetezi o formă de tartă cu diametrul de 20 cm. Tai caisele pe jumă­tate. Amesteci făina cu sarea, adaugi o cană cu lapte şi mixezi până se omo­genizează, apoi încorporezi ouăle pe rând.

Adaugi zahărul vanilat, esenţa de vanilie şi restul de lapte. Torni compo­ziţia în formă, aşezi deasupra jumătăţi­le de caise cu partea bombată în sus şi pui din loc în loc untul tăiat cubuleţe.

Introduci forma în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute, până se aureşte. Il serveşti rece, cu frişcă sau doar presărat cu zahăr pudră.

Clafoutis cu caise

Clafoutis cu caise

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • clafoutis cu caise
  • clafoutis cu vaise

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.