Clafoutis cu caise
PrinteazaO reteta de clafoutis cu caise din: caise, faina, unt, lapte gras, oua, sare, zahar pudra si esenta de vanilie.
- 400 g caise fara samburi
- 150 g faina
- 2 linguri unt
- 350 ml lapte gras
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Ungi şi tapetezi o formă de tartă cu diametrul de 20 cm. Tai caisele pe jumătate. Amesteci făina cu sarea, adaugi o cană cu lapte şi mixezi până se omogenizează, apoi încorporezi ouăle pe rând.
Adaugi zahărul vanilat, esenţa de vanilie şi restul de lapte. Torni compoziţia în formă, aşezi deasupra jumătăţile de caise cu partea bombată în sus şi pui din loc în loc untul tăiat cubuleţe.
Introduci forma în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute, până se aureşte. Il serveşti rece, cu frişcă sau doar presărat cu zahăr pudră.
Clafoutis cu caise
Pofta buna!
Incoming search terms:
- clafoutis cu caise
- clafoutis cu vaise