Clafoutis cu cirese si menta
PrinteazaClafoutis cu cirese si menta din: faina, oua, zahar, lapte, sare, esenta de vanilie, cirese, zahar pudra, menta.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 125 g faina
- 4 oua
- 100 g zahar
- 250 ml lapte dulce
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- 10 g unt (pentru uns tava)
pentru umlutura:
- 600 g cirese fara samburi
pentru ornat:
- 2 linguri zahar pudra
- frunze de menta proaspata
Mod de preparare:
Scoţi sâmburii cireşelor şi le aşezi într-o strecurătoare să se scurgă de zeamă, până prepari aluatul.
Amesteci făina, ouăle, zahărul, praful de sare, esenţa de vanilie, iar la sfârşit adaugi treptat laptele, amestecând mereu, până se obţine un aluat omogen, ca pentru clătite.
Ungi interiorul unei tăvi cu unt, adaugi cireşele bine scurse şi torni peste ele aluatul preparat.
Introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute, când prăjitura este rumenită frumos deasupra.
Scoţi prăjitura din cuptor, o laşi să se răcorească putin, o pudrezi cu zahăr, o porţionezi şi o serveşti, ornată cu frunze aromate de mentă verde.
Clafoutis cu cirese si menta
Pofta buna!