Clafoutis cu cirese si menta

Printeaza

Clafoutis cu cirese si menta din: faina, oua, zahar, lapte, sare, esenta de vanilie, cirese, zahar pudra, menta.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 125 g faina
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte dulce
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 10 g unt (pentru uns tava)

pentru umlutura:

  • 600 g cirese fara samburi

pentru ornat:

  • 2 linguri zahar pudra
  • frunze de menta proaspata

 

Mod de preparare:

Scoţi sâmburii cireşelor şi le aşezi într-o strecurătoare să se scurgă de zeamă, până prepari aluatul.

Amesteci făina, ouăle, zahărul, praful de sare, esenţa de vanilie, iar la sfârşit adaugi treptat laptele, amestecând mereu, până se obţine un aluat omogen, ca pentru clătite.

Ungi interiorul unei tăvi cu unt, adaugi cireşele bine scurse şi torni peste ele aluatul preparat.

Introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute, când prăjitura este rumenită frumos deasupra.

Scoţi prăjitura din cuptor, o laşi să se răcorească putin, o pudrezi cu zahăr, o porţionezi şi o serveşti, ornată cu frunze aromate de mentă verde.

 

Clafoutis cu cirese si menta

Clafoutis_cu_cirese_si_menta

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.