Clafoutis cu cirese

Printeaza

Clafoutis cu cirese din: cirese, oua, zahar, faina, sare, lapte, unt.
Ingrediente:Clafoutis cu cirese

  • 500 g cirese coapte
  • 4 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 1 varf de cutit sare
  • 80 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 g unt + 20 g pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Spalati ciresele, rupeti-le coditele, fara sa scoateti samburii si lasati-le sa se zvante intr-un servet de bucatarie. Incingeti cuptorul la 210C.

Cerneti faina intr-un castron si adaugati sarea, zaharul si ouale. Amestecati-le bine cu o lingura de lemn si turnati laptele rece putin cate putin amestecand intruna pana ce obtineti un aluat neted si omogen.

Lasati untul sa se topeasca, fara sa-l puneti pe foc si incorporati-l in aluat.

Ungeti cu unt o forma mare din lut sau portelan si turnati in ea cateva linguri de aluat. Intindeti-l pe tot fundul formei intr-un strat uniform si bagati-o la cuptor cateva clipe, doar cat sa se intareasca aluatul.

Scoateti forma din cuptor si asezati ciresele bine uscate pe toata suprafata aluatului. Turnati deasupra aluatul ramas si puneti din loc in loc cate-o bucatica de unt.

Coaceti prajitura 45 de minute, pana ce se rumeneste bine de tot.

Dupa ce-o scoateti din cuptor, presarati deasupra zahar vanilat si serviti-o calduta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.