Clafoutis cu fructe de toamna
PrinteazaClafoutis cu fructe de toamna din: struguri, mere, samburi de nuca, lamaie, zahar, oua, frisca, faina, unt, rachiu.
Ingrediente:
- 250 g struguri albi
- 4 mere
- 80 g samburi de nuca
- zeama de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g zahar
- 3 oua
- 200 ml frisca nebatuta
- 2 linguri faina
- 50 g unt (sarat)
- 2 linguri rachiu de cirese
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C.Alegeti boabele de struguri (spalate) si curatati-le de pielita.
Zdrobiti samburii de nuca.Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii si stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca.
Ungeti cu unt o forma de budinca, asezati in ea, alternativ, merele, strugurii si miezul de nuca si pudrati-le cu zahar vanilat.
Bateti bine ouale cu zaharul tos, adaugati faina, rachiul de cirese si frisca sau smantana, amestecati-le bine si turnati-le peste fructe.
Dati placinta 40 de minute la cuptor si serviti-o calduta.
Pofta buna!