Clafoutis cu fructe de toamna

Printeaza

Clafoutis cu fructe de toamna din: struguri, mere, samburi de nuca, lamaie, zahar, oua, frisca, faina, unt, rachiu.
Ingrediente:Clafoutis cu fructe de toamna

  • 250 g struguri albi
  • 4 mere
  • 80 g samburi de nuca
  • zeama de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 200 ml frisca nebatuta
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt (sarat)
  • 2 linguri rachiu de cirese

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180C.Alegeti boabele de struguri (spalate) si curatati-le de pielita.

Zdrobiti samburii de nuca.Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii si stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca.

Ungeti cu unt o forma de budinca, asezati in ea, alternativ, merele, strugurii si miezul de nuca si pudrati-le cu zahar vanilat.

Bateti bine ouale cu zaharul tos, adaugati faina, rachiul de cirese si frisca sau smantana, amestecati-le bine si turnati-le peste fructe.

Dati placinta 40 de minute la cuptor si serviti-o calduta.

 

Pofta buna! 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.