Clafoutis cu mazare si ardei
PrinteazaClafoutis cu mazare si ardei din: oua, lapte, faina, mustar, mazare, ardei, branza, chives.
- 4 ouă mari
- 500 ml lapte
- 2 linguri cu făină
- 2 linguri cu muştar
- 200 g mazăre congelată (sau proaspătă, fiartă câteva minute)
- 90 g ardei
- 150 g ceddar, rasă
- 1 lingură cu chives, tăiat mărunt
Mod de preparare:
Decongelează mazărea. într-un castron, bate ouăle cu laptele, făina, muştarul, sare şi piper din belşug.
Lasă deoparte 10 minute.
Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade. Pune mazărea şi ardeii în vas. Deasupra toarnă compoziţia de ouă, apoi presară brânza şi chives.
Coace timp de 35-40 de minute, până când compoziţia s-a întărit, a devenit aurie şi a crescut. Serveşte preparatul călduţ, cu pâine.
Pofta buna!