Clafoutis cu piersici
PrinteazaClafoutis cu piersici din: piersici, lamaie, oua, faina, pudra de migdale, zahar, lapte, unt, sare, nuca de cocos.
Ingrediente:
- 1 kg piersici galbene
- 1 lamaie
- 3 oua
- 1 lingura faina
- 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate)
- 100 g zahar
- 1 zahar vanilat
- 300 ml lapte
- 20 g unt
- 1 varf de cutit de sare
Ingrediente ornat:2 linguri nuca de cocos rasa, 50 g coaja de citrice confiata (lamaie, portocala sau grapefruit).
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C, apoi se unge cu unt o forma de tarta de preferinta din iena sau portelan.
Se tin piersicile circa 30 de secunde in apa clocotita, se curata de coaja, se taie in doua, se scot samburii si se asaza in forma.
Intr-un castron, se pune faina si se adauga pudra de migdale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de lamaie.
Se incorporeaza apoi ouale unul cate unul amestecand cu telul si se toarna laptele putin cate putin, amestecand in continuare.
Se toarna crema astfel preparata peste piersici, se baga prajitura la cuptor si se lasa 40 de minute. Cand este gata, se pudreaza cu nuca de cocos, se decoreaza cu fructe glasate si se serveste calduta sau rece.
Pofta buna!