Clafoutis cu rosii umplute cu mascarpone sau ricotta
PrinteazaClafoutis cu rosii umplute cu mascarpone sau ricotta din: roşii cherry, mascarpone sau ricotta, parmezan, usturoi, sare, piper, verdeţuri asortate, oua, unt, lapte, smântână, caşcaval, făină, praf de copt .
Ingrediente pentru roşii umplute:
- 16 roşii cherry
- 125 g mascarpone sau ricotta
- 30 g parmezan ras
- 1 căţel de usturoi
- sare, piper
- 1 lingură verdeţuri asortate tocate
- 1 lingură albuş
Ingrediente pentru aluat:
- 1 lingură unt topit
- 400 ml lapte
- 3 ouă
- sare
- 4 linguri smântână
- 60 g caşcaval ras
- 125 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
Mod de preparare:
Se taie capacelele de la rosii si se golesc cu grija; se lasa sa se scurga. Se amesteca parmezanul cu ricotta, usturoim sare, piper, verdeata si albus. Se umplu rosiile cu acest amestec si se acopera cu capacelele.
Se unge cu unt o forma de sufleu. Intr-un castron se amesteca laptele cu oua; se adauga sare, cacaval si faina amestecata in prealabil cu praf de copt. Se intinde aluatul in forma si se aseaza deasupra rosiile umplute; se coace cca 25-30 de minute in cuptorul incins la 170 °C.
Clafoutis cu rosii umplute cu mascarpone sau ricotta
Pofta buna!