Clafoutis de caise si migdale

Printeaza

O reteta de Clafoutis de caise si migdale din: caise, baton de vanilie, oua, zahar, coaja de lamaie, faina, lapte, frisca, zahar si fulgi de migdale.

Ingrediente:Clafoutis de caise si migdale

  • 600 g caise
  • 1/2 baton de vanilie
  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 75 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g frisca
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se crestează caisele şi se opăresc puţin în apă clocotită; se lasă să se scurgă şi se decojesc. Se taie în două, se golesc de sâmburi. Se crestează pe lung batonul de va­nilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului.

Se bat ouăle spumă cu zahăr, coajă de lămâie şi miez de vanilie. Se înglobează treptat făi­na, laptele şi frişca, obţinându-se un aluat omogen. Se toarnă într-o formă de sufleu unsă şi se nive­lează.

Se aşază deasupra caisele, cu suprafaţa tăiată în sus şi se coace prăjitura la cuptor timp de 30-35 min. Se scoate şi se presa­ră migdale şi zahăr candel; se serveşte imediat.

Clafoutis de caise si migdale

Clafoutis de caise si migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.