Clafoutis de caise si migdale
PrinteazaO reteta de Clafoutis de caise si migdale din: caise, baton de vanilie, oua, zahar, coaja de lamaie, faina, lapte, frisca, zahar si fulgi de migdale.
- 600 g caise
- 1/2 baton de vanilie
- 4 oua
- 125 g zahar
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 75 g faina
- 150 ml lapte
- 100 g frisca
- 1 lingura zahar
- 2 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se crestează caisele şi se opăresc puţin în apă clocotită; se lasă să se scurgă şi se decojesc. Se taie în două, se golesc de sâmburi. Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului.
Se bat ouăle spumă cu zahăr, coajă de lămâie şi miez de vanilie. Se înglobează treptat făina, laptele şi frişca, obţinându-se un aluat omogen. Se toarnă într-o formă de sufleu unsă şi se nivelează.
Se aşază deasupra caisele, cu suprafaţa tăiată în sus şi se coace prăjitura la cuptor timp de 30-35 min. Se scoate şi se presară migdale şi zahăr candel; se serveşte imediat.
Clafoutis de caise si migdale
Pofta buna!