Clafoutis de mure cu esenta de vanilie

Printeaza

Clafoutis de mure cu esenta de vanilie din: mure şi zmeură, ouă, făină, zahăr, lapte, unt, esenţă vanilie, zahăr vanilinat.

Clafoutis_de_mure_cu_esenta_de_vanilie

Ingrediente:

  •  450 g mure şi zmeură
  • 4 ouă
  •  100 g făină
  • 100 g zahăr
  •  250 ml lapte
  • 25 g unt
  •  câteva picături esenţă vanilie
  •  un plic zahăr vanilinat, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se unge cu unt o formă de copt.şi se a$ază fructele spălate si bine scurse. Ouăle, făina si zahărul se mixează si apoi, continuând mixarea, se toarnă laptele puţin câte puţin.

Se adaugă esenţa si se amestecă din nou. Compoziţia obţinută se toarnă peste fructe şi se lasă la cuptor 30 de minute.

După coacere, se trage tava, se presară zahăr vanilinat si se lasă în cuptor încă 10 minute. Apoi se scoate, se lasă la răcit si se dă 2 ore la frigider înainte de servire.

Clafoutis de mure cu esenta de vanilie

Clafoutis_de_mure_cu_esenta_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.