Clafoutis de mure cu esenta de vanilie
PrinteazaClafoutis de mure cu esenta de vanilie din: mure şi zmeură, ouă, făină, zahăr, lapte, unt, esenţă vanilie, zahăr vanilinat.
Ingrediente:
- 450 g mure şi zmeură
- 4 ouă
- 100 g făină
- 100 g zahăr
- 250 ml lapte
- 25 g unt
- câteva picături esenţă vanilie
- un plic zahăr vanilinat, pentru servit
Mod de preparare:
Se unge cu unt o formă de copt.şi se a$ază fructele spălate si bine scurse. Ouăle, făina si zahărul se mixează si apoi, continuând mixarea, se toarnă laptele puţin câte puţin.
Se adaugă esenţa si se amestecă din nou. Compoziţia obţinută se toarnă peste fructe şi se lasă la cuptor 30 de minute.
După coacere, se trage tava, se presară zahăr vanilinat si se lasă în cuptor încă 10 minute. Apoi se scoate, se lasă la răcit si se dă 2 ore la frigider înainte de servire.
Clafoutis de mure cu esenta de vanilie
Pofta buna!