Clafoutis cu fragi sau mure

Printeaza

O reteta delicioasa de clafoutis cu fragi sau mure din: lapte, smantana dulce, faina, zahar, oua, unt, zahar brun, fragi sau mure si sare.

Ingrediente:Clafoutis cu fragi sau mure

  • 300 ml lapte
  • 100 ml smântână dulce
  • 120 g faină albă
  • 150 g zahăr
  • 6 ouă
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahăr brun
  • 250 g fragi sau mure
  • sare

 

Mod de preparare:

Incălzeşte laptele amestecat cu smântână. Bate ouăle cu zahărul, încorporează treptat faina şi untul topit şi răcit. Pune un praf de sare şi toarnă amestecul de lapte şi smântână călduţ.

Unge cu unt o formă rotundă cu diametrul de 24 cm sau două cu diametrul de 18 cm şi presară zahăr brun în inte­rior (poţi folosi şi hârtie de copt), apoi toarnă compoziţia. Spală şi zvântă fructele şi aşază-le peste compoziţia din tavă.

Coace prăjitura circa 45 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Serveşte-o călduţă.

Clafoutis cu fragi sau mure

Clafoutis cu fragi sau mure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.