Clafoutis cu mazare si ardei din: oua, lapte, faina, mustar, mazare, ardei, branza, chives. Ingrediente: 4 ouă mari 500 ml lapte 2 linguri cu făină 2 linguri cu muştar 200 g mazăre congelată (sau proaspătă, fiartă câteva minute) 90 g ardei 150 g ceddar, rasă 1 lingură cu chives, tăiat mărunt Mod de preparare: […]
Clafoutis cu macris
PrinteazaClafoutis cu macris din: macris, salote, ulei de floarea soarelui, sare, piper, faina, amidon de porumb, oua, lapte degresat si ulei de floarea soarelui.
- 250 g macris
- 2 salote
- 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
- sare si piper macinat
pentru aluat:
- 20 g faina
- 20 g amidon de porumb
- 2 oua
- 20 cl lapte degresat
- 1 lingurita cu ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Curăţaţi măcrişul. Rupeţi-i cozile şi înlăturaţi nervurile groase, îndoind frunzele în două, în lungime.
Spălaţi-l imediat în mai multe ape şi scurgeţi-l. Tăiaţi măcrişul în bucăţi mai mari.
Curăţaţi şi tăiaţi fin şalota. încălziţi uleiul pe foc domol, într-o tigaie. Daţi drumul şalotei în tigaie şi lăsaţi-o să se înmoaie timp de 3-4 minute.
Adăugaţi măcrişul, săraţi şi piperaţi, amestecînd încet şi continuaţi să prăjiţi încă 5 minute, pînă se evaporă tot lichidul din legume. Incălziţi cuptorul la 180°C.
Preparaţi aluatul. într-un castron amestecaţi cu telul făina, amidonul de porumb, un praf de sare şi ouăle, apoi turnaţi, puţin cîte puţin, laptele degresat şi continuaţi să bateţi cu telul, pînă obţineţi o pastă onctuoasă şi omogenă.
Ungeţi uşor cu ulei o tavă pentru cuptor.
Intindeţi piureul de măcriş, turnaţi deasupra aluatul şi băgaţi tava la jumătatea cuptorului.
Lăsaţi la copt 20-25 de minute. Serviţi cald sau călduţ.
Pofta buna!
poate iti place si:
Clafoutis cu pere
Clafoutis cu pere din: pere, suc de lamaie, pesmet, faina, unt, zahar, sare, scortisoara, lapte, oua. Ingrediente: 750 g pere sucul de la o lămâie 2 linguri pesmet 250 g făină 20 g unt 100 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat un praf sare 1/2 linguriţă scorţişoară 125 ml lapte 4 ouă Mod de […]
Pofta buna!