Clafoutis cu macris

Printeaza

Clafoutis cu macris din: macris, salote, ulei de floarea soarelui, sare, piper, faina, amidon de porumb, oua, lapte degresat si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Retete_1

  • 250 g macris
  • 2 salote
  • 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
  • sare si piper macinat

pentru aluat:

  • 20 g faina
  • 20 g amidon de porumb
  • 2 oua
  • 20 cl lapte degresat
  • 1 lingurita cu ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Curăţaţi măcrişul. Rupeţi-i cozile şi înlăturaţi nervurile groase, îndoind frunzele în două, în lungime.

Spălaţi-l imediat în mai multe ape şi scurgeţi-l. Tăiaţi măcrişul în bucăţi mai mari.

Curăţaţi şi tăiaţi fin şalota. încălziţi uleiul pe foc domol, într-o tigaie. Daţi drumul şalotei în tigaie şi lăsaţi-o să se înmoaie timp de 3-4 minute.

Adăugaţi măcrişul, săraţi şi piperaţi, amestecînd încet şi continuaţi să prăjiţi încă 5 minute, pînă se evaporă tot lichidul din legume. Incălziţi cuptorul la 180°C.

Preparaţi aluatul. într-un castron amestecaţi cu telul făina, ami­donul de porumb, un praf de sare şi ouăle, apoi turnaţi, puţin cîte puţin, laptele degresat şi continuaţi să bateţi cu telul, pînă obţineţi o pastă onctuoasă şi omogenă.

Ungeţi uşor cu ulei o tavă pentru cuptor.

Intindeţi piureul de măcriş, turnaţi deasupra aluatul şi băgaţi tava la jumătatea cuptorului.

Lăsaţi la copt 20-25 de minute. Serviţi cald sau călduţ.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

 

Clafoutis_cu_mazare_si_ardei

Clafoutis cu mazare si ardei

Clafoutis cu mazare si ardei din: oua, lapte, faina, mustar, mazare, ardei, branza, chives. Ingrediente: 4 ouă mari 500 ml lapte 2 linguri cu făină 2 linguri cu muştar 200 g mazăre congelată (sau proaspătă, fiartă câteva minute) 90 g ardei 150 g ceddar, rasă 1 lingură cu chives, tăiat mărunt   Mod de preparare: […]

 

Clafoutis_cu_pere

Clafoutis cu pere

Clafoutis cu pere din: pere, suc de lamaie, pesmet, faina, unt, zahar, sare, scortisoara, lapte, oua. Ingrediente: 750 g pere sucul de la o lămâie 2 linguri pesmet 250 g făină 20 g unt 100 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat un praf sare 1/2 linguriţă scorţişoară 125 ml lapte 4 ouă   Mod de […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.