Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafide
PrinteazaO reteta de Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafide din: faina alba, zahar tos, oua, lapte, rachiu de fructe, mere, stafide si scortisoara.
- 75 g faina alba, cernuta
- 75 g zahar tos marunt
- 3 oua
- 300 ml lapte degresat
- 1 lingura rachiu de fructe, optional
- 450 g mere de desert, curatate de coaja, taiate in sferturi, curatate de samburi si taiate apoi in felii subtiri
- 50 g stafide
- 1 lingurita scortisoara macinata sau mirodenii asortate
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200°C. Se pun faina si jumatate din cantitatea de zahar intr-un castron, se adauga ouale si jumatate din cantitatea de lapte, apoi se amesteca ingredientele folosind un tel sau o lingura de lemn.
Se pot amesteca ingredientele si intr-un blender sau cu ajutorul unui mixer, timp de 1 minut. Se adauga laptele ramas si rachiul de fructe, optional, si se amesteca pana cand compozitia devine cremoasa.
Se pun merele taiate si stafidele pe fundul unei cratite de 1,5 litri, nu foarte inalte, termorezistente, care nu lipeste. Se presara mirodeniile si zaharul ramas, pastrand 1 lingura de zahar, apoi se toarna deasupra compozitia.
Se coace 30-40 de minute pana cand prajitura a crescut bine si s-a rumenit. Se pudreaza cu 1 lingura de zahar si se serveste fierbinte.
Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafide
Pofta buna!
Incoming search terms:
- clafoutis cu mere
Foarte bun clafoutisul de mere