Clafoutis cu pere

Printeaza

Clafoutis cu pere din: pere, suc de lamaie, pesmet, faina, unt, zahar, sare, scortisoara, lapte, oua.

Ingrediente:

  • 750 g pere
  • sucul de la o lămâie
  • 2 linguri pesmet
  • 250 g făină
  • 20 g unt
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • un praf sare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 125 ml lapte
  • 4 ouă

 

Mod de preparare:

Se curăţă perele, se taie sferturi care se golesc de sâmburi şi căsuţele lor, apoi se taie felii şi se stropesc cu sucul de lămâie.

Cuptorul se încinge la 170°C, se unge o formă de tartă cu unt şi se presară uniform pesmet pe fundul tăvii.

Se repartizează perele în tavă.

Se amestecă făina cu zahărul, sarea, zahărul vanilat şi scorţişoara.

Separat, laptele se amestecă bine cu ouăle, apoi se înglobează în compoziţia de făină. Se toarnă compoziţia deasupra feliilor de pere.

Se coace tarta 40 de minute în cuptorul încins, se lasă să se răcească puţin şi se decorează după preferinţă.

 

Clafoutis cu pere

Clafoutis_cu_pere

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.