Clapon cu crema de portocale

Printeaza

Clapon cu crema de portocale din: clapon, portocale, stafide, pasta de tomate, grand marnier, zeama de lamaie, zahar, smantana, unt, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 clapon
  • 4 portocale
  • 100 g stafide
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 150 ml grand Marnier
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml smantana lichida
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune stafidele la macerat in 150 ml Grand Marnier (sau alt lichior triplu sec cu minim 40 grade tarie alcoolica).

Preincalziti cuptorul la treapta 5 (150C). Asezat claponul intr-o tava. Spalati 1 portocala sub jet de apa si uscati-o.

Radeti coaja si stoarceti-o; stoarceti inca o portocala. Amestecati totul cu restul de Grand Marnier si stropiti claponul.

Sarati-l, piperati-l si presarati-l cu zahar. Puneti-l in cuptor pentru 2,5 ore (stropiti si intoarceti claponul la fiecare 15 minute).

Turnaţi lichiorul de la stafide într-o cratiţă şi flambaţi-l. Adăugaţi pasta de tomate, sucul celorlalte 2  portocale rămase, smân­tână lichidă şi untul. Fierbeţi totul 3 min, amestecând.

Puneţi deoparte. Scoateţi claponul din cup­tor şi lăsaţi-l la odihnă 15 min, sub o folie de alu­miniu. Tranşaţi claponul pe un platou şi păstraţi-l la cald.

Aruncaţi grăsimea ce s-a lăsat în tavă şi diluaţi sosul rămas cu 100 ml de apă şi zeamă de lămâie, râcâind cu o spatulă de lemn. Adăugaţi acest suc în sos şi puneţi cratiţa pe foc iute, 3  min, bătând.

Puneţi-l în sosieră şi serviţi împreună cu claponul, împreună cu un piure de mazăre uscată şi sferturi de portocală curăţată până la miez.

 

Clapon cu crema de portocale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.