Clapon cu ansoa
PrinteazaClapon cu ansoa din: clapon, ulei, oua, lamaie, mustar, cartofi, telina, mere, ansoa, gelatina, vin, ceapa, patrunjel, ceapa, sare, piper.
- 1 clapon de 1,400 kg
- 300 ml ulei
- 2 oua
- 1 lamaie zemoasă
- 1 linguriţă cu muştar
- 2 cartofi
- 2 ţeline
- 2 mere
- 3 fileuri de anşoa
- 20 cozi de raci
- 10 foi de gelatină
- 1 pahar cu vin alb sec
- sare
- piper
- 1 ceapa
- pătrunjel verde
- 2 fire de ceapă verde
Mod de preparare:
Puneţi claponul la fiert în apă clocotită in care aţi adaugat sare şi 1 ceapă.
Când este gata daţi-l la rece. Separat, pregătiţi maioneza cu: 2 gălbenuşuri, ulei, sare, muştar şi zeamă de lămâie. Taiaţi apoi claponul fiert în 12 bucăţi egale şi dezosaţi-le. Puneţi-le pe un platou.
Napati carnea cu maioneză în care incorporaţi 2 linguri cu aspic şi decoraţi cu cozile de rac fierţi si frunze de pătrunjel.
Legumele fierte, fileurile de anşoa, foi de ceapă verde, toate tăiate julienne, combinaţi-le cu maioneza.
Puneţi salata pe un platou, pe aceasta aşezaţi bucăţile de clapon, napaţi totul cu aspic realizat din zeamă de clapon, gelatină şi vin.
Restul de aspic tocaţi-l şi cu acesta garnisiţi platoul.
Pofta buna!