Clapon cu budinca de macaroane
PrinteazaClapon cu budinca de macaroane
- 1 clapon de circa 1,800 kg
- sare
- piper
- 200 g macaroane
- 2 linguri de făină
- 4 ouă
- 1 pahar lapte
- 200 g unt
- puţin pesmet
- 80 g şuncă sau limbă afumată fiartă
- 60 g caşcaval
- 1/4 lămaie
- 300 g mazăre
Mod de preparare:
Claponul se fierbe circa 35 minute, în apă cu sare şi o ceapă. Cînd este gata, se dă la rece. între timp, se face sos suprem din 40 g unt, l lingură de făină, 1 pahar supă de clapon, sare, 1 gălbenuş şi lămaie.
Claponul se taie in 8-10 bucăţi egale, se aşază pe o tavă, pe fiecare bucată se pune cu o lingură de sos suprem şi se dau la rece.
Cind s-au răcit, se dau prin făină, ou bătut şi pesmet.
Separat se face budinca de macaroane astfel: macaroanele fierte şi tăiate se amestecă cu sos alb, şuncă tăiată julien, caşcaval ras şi 2 ouă se pun într-o formă de budincă unsă şi se dau la cuptor la bain-marie.
Cînd budinca este gata, se răstoarnă la mijlocul platoului. în jurul ei se pun bucăţile de carne pane prăjite în ulei şi mazăre sote. Separat se serveşte sos brun cu ciuperci călite şi tăiate julien .
Pofta buna!