Clapon cu budinca de macaroane

Printeaza

Clapon cu budinca de macaroane

Ingrediente:Clapon cu budinca de macaroane

  • 1 clapon de circa 1,800 kg
  • sare
  • piper
  • 200 g macaroane
  • 2 linguri de făină
  • 4 ouă
  • 1 pahar lapte
  • 200 g unt
  • puţin pesmet
  • 80 g şuncă sau limbă afumată fiartă
  • 60 g caşcaval
  • 1/4 lămaie
  • 300 g mazăre

 

Mod de preparare:

Claponul se fierbe circa 35 minute, în apă cu sare şi o ceapă. Cînd este gata, se dă la rece. între timp, se face sos suprem din 40 g unt, l lingură de făină, 1 pahar supă de clapon, sare, 1 gălbenuş şi lămaie.

Claponul se taie in 8-10 bucăţi egale, se aşază pe o tavă, pe fiecare bucată se pune cu o lin­gură de  sos suprem şi se dau la rece.

Cind s-au răcit, se dau prin făină, ou bătut şi pesmet.

Separat se face budinca de macaroane astfel: macaroanele fierte şi tăiate se amestecă cu sos alb, şuncă tăiată julien, caşcaval ras şi 2 ouă se pun într-o formă de budincă unsă şi se dau la cuptor la bain-marie.

Cînd budinca este gata, se răstoarnă la mijlocul platoului. în jurul ei se pun bucăţile de carne pane prăjite în ulei şi mazăre sote. Separat se serveşte sos brun cu ciuperci călite şi tăiate julien .

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.