Clapon cu ciuperci si garnitura de pilaf
PrinteazaClapon cu ciuperci si garnitura de pilaf
- 1 clapon de circa 1,750 kg
- 400 g ciuperci
- 1 l supa
- 1 ceapă
- 1 pahar vin roşu
- sare
- piper
- 250 g orez
- 150 g unt
- 1/2 lingură făină
Mod de preparare:
Claponul (cocos castrat) se frige la cuptor încins circa 30 minute cu sare, unt sau idei şi puţină supă sau apă. Se taie claponul în 12 bucăţi egale şi se pune înapoi in cratiţă.
Separat se sotează ciuperci tăiate cu ceapă tocată, unt, făină. Se adaugă supă, vin şi se pun în vasul cu bucăţile de clapon tăiate.
Se mai fierb împreună 20 minute cu sare şi piper. Se serveşte în platou adînc.
Separat, ca garnitură, se serveşte pilaf preparat cu unt şi supă .
Pofta buna!