Clapon cu ciuperci
PrinteazaClapon cu ciuperci
- 1 clapon de 1,800—2 kg
- 12 roşii
- 1 morcov
- 1legătură de mărar
- 1 păstarnac
- 1 pătrunjel
- 1 ceapă
- 250 g ciuperci
- 3 ardei graşi
- 5 ouă
- 200 g orez
- 200 g ficat
- 114 lingură de făină
- 150 g unt
- 1 /2 păhărel de coniac
- 100 g smantană
- sare
- piper
Mod de preparare:
Claponul se spală, se curăţă, se pune într-o tavă adîncă cu sare, unt, puţină apă şi se dă la coptor. După circa 30 minute se adaugă: zarzavatul, ceapa, ardeii ciupercile (toate tăiate julien), 1/4 1 supă.
Cînd este gata, se scoate claponul şi în tavă se face sosul, care se drege cu 1/4 lingură de făină, smîntînă, coniacul şi mărarul tocat se mai fierbe 4-5 minute.
Se tranşează claponul, se aşază pe platou garnisindu-se cu roşii umplute cu pilaf şi ficat.
Puţin sos se pune pe friptură iar restul se serveşte la sosieră.
Pofta buna!