Clapon cu crevete si midii

Printeaza

Clapon cu crevete si midii din: clapon, crevete, midii, unt, orez, smantana, ceapa, boia, sofran, sare, piper.

Ingrediente:Clapon cu crevete si midii

  • 1 clapon de 1,400 kg
  • 3-4 crevete mari
  • 30 de midii
  • 200 g unt
  • 200 g orez
  • 2 linguri bune de smântână
  • sare
  • piper
  • o ceapă
  • 1/2 linguriţă de boia dulce
  • 10 g şofran şi sos suprem

Mod de preparare:

Odată ce claponul a fost foarte bine curăţat şi spălat,, puneţi-l la fiert cu apă (cât să îl acopere), sare şi 1 ceapă.

Când este gata, luaţi vasul de pe foc şi între timp pregătiţii pilaful din: orez, 100 g unt, midii, creveţi, şofran, sare, 1/2 l supă de clapon şi sosul suprem.

Aşezaţi pilaful pe un platou, deasupra puneţi claponuil tăiat, napaţi-l cu sos suprem şi decoraţi-l cu midii. Aduceţi preparatul pe masă şi alături sosul în sosieră.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.