Clapon cu crevete si midii
PrinteazaClapon cu crevete si midii din: clapon, crevete, midii, unt, orez, smantana, ceapa, boia, sofran, sare, piper.
- 1 clapon de 1,400 kg
- 3-4 crevete mari
- 30 de midii
- 200 g unt
- 200 g orez
- 2 linguri bune de smântână
- sare
- piper
- o ceapă
- 1/2 linguriţă de boia dulce
- 10 g şofran şi sos suprem
Mod de preparare:
Odată ce claponul a fost foarte bine curăţat şi spălat,, puneţi-l la fiert cu apă (cât să îl acopere), sare şi 1 ceapă.
Când este gata, luaţi vasul de pe foc şi între timp pregătiţii pilaful din: orez, 100 g unt, midii, creveţi, şofran, sare, 1/2 l supă de clapon şi sosul suprem.
Aşezaţi pilaful pe un platou, deasupra puneţi claponuil tăiat, napaţi-l cu sos suprem şi decoraţi-l cu midii. Aduceţi preparatul pe masă şi alături sosul în sosieră.
Pofta buna!