Clapon cu fructe de mare

Printeaza

Clapon cu fructe de mare

Ingrediente:Clapon cu fructe de mare

  • 1 clapon de 1,400 kg
  • 30 midii sau scoici
  • 20 gaturi de raci sau crevete mari
  • 200 g unt
  • 200 g orez
  • 2 linguri de smantană
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 1/2 linguriţă de boia
  • 10 g şofran
  • sos suprem

 

Mod de preparare:

Claponul se fierbe în apă cu sare şi cu o ceapă. Cînd este gata se dă la o parte  între timp se face pilaful cu orez, 100 g unt, midii sau scoici, şofran, sare, 1/2 1 supă de clapon şi sosul suprem.

Se aşază pilaful pe un platou, deasupra lui se pune claponul tăiat, se napează cu sos suprem şi se decorează cu gîturile de raci.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.