Clapon cu fructe de mare
PrinteazaClapon cu fructe de mare
- 1 clapon de 1,400 kg
- 30 midii sau scoici
- 20 gaturi de raci sau crevete mari
- 200 g unt
- 200 g orez
- 2 linguri de smantană
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 1/2 linguriţă de boia
- 10 g şofran
- sos suprem
Mod de preparare:
Claponul se fierbe în apă cu sare şi cu o ceapă. Cînd este gata se dă la o parte între timp se face pilaful cu orez, 100 g unt, midii sau scoici, şofran, sare, 1/2 1 supă de clapon şi sosul suprem.
Se aşază pilaful pe un platou, deasupra lui se pune claponul tăiat, se napează cu sos suprem şi se decorează cu gîturile de raci.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!