Clapon cu salata ruseasca si aspic
PrinteazaClapon cu salata ruseasca si aspic
- 1 clapon de circa 1,400 kg
- 300 g ulei
- 2 oua
- 1/2 lămaie
- 1 linguriţă de muştar
- 2 cartofi
- 2 mere
- 2 ţeline
- 3 fileuri de anşoa
- 20 cozi raci
- 10 foi (30g) gelatină
- 1/2 pahar vin
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 1 legăutră de pătrunjel
- 1 fir de ceapă verde
Mod de preparare:
Claponul se fierbe cu apă, sare, ceapă şi se dă la rece cînd este gata. Se face apoi maioneza cu 2 gălbenuşuri, ulei, sare, muştar, şi lămaie.
Claponul se taie în 12 bucăţ egale şi se curăţă de oscioare, apoi se aşază într-o tavă. Se napează cu maioneză (în care se încorporează 2 linguri de aspic) şi se decorează cu cozi de raci fierţi şi frunze de pătrunjel.
Separat se face o salată din legumele indicate fierte, fileurile de anşoa, foi de ceapă verde, toate tăiate julien mai gros care se amestecă cu maioneza.
Salata seaşaază pe un platou, bucăţile de clapon se pun pe salată, apoi se napează totul cu aspic (făcut din zeama de clapon în care a fiert, limpezită cu albuş, gelatină şi vin).
Restul de aspic se toacă şi cu el se garniseşte platoul.
Pofta buna!