Clapon cu fructe de mare

Printeaza

Clapon cu fructe de mare

Ingrediente:

  • 1 clapon de 1,400 kg
  • 30 midii sau scoici
  • 20 gaturi de raci sau crevete mari
  • 200 g unt
  • 200 g orez
  • 2 linguri de smantană
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 1/2 linguriţă de boia
  • 10 g şofran
  • sos suprem

 

Mod de preparare:

Clapon cu fructe de mare: Claponul se fierbe în apă cu sare şi cu o ceapă. Cînd este gata se dă la o parte  între timp se face pilaful cu orez, 100 g unt, midii sau scoici, şofran, sare, 1/2 1 supă de clapon şi sosul suprem.

Se aşază pilaful pe un platou, deasupra lui se pune claponul tăiat, se napează cu sos suprem şi se decorează cu gîturile de raci.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

 

 

Ceai de Valeriană cu Ghimbir: O Băutură Relaxantă cu Proprietăți Benefice

Ceai de Valeriană cu Ghimbir: O Băutură Relaxantă cu Proprietăți Benefice din: radacina de valeriana, radacina de ghimbir, apa, miere.   Ingrediente: 1 lingură de rădăcină de valeriană uscată 1 linguriță de rădăcină de ghimbir proaspătă sau uscată 1 cană de apă fierbinte Miere (opțional, pentru îndulcire) Mod de preparare: Începeți prin a aduce apa […]

 

Impactul Vital al Apei asupra Sănătății și Metode Eficiente de Hidratare

Impactul Vital al Apei asupra Sănătății și Metode Eficiente de Hidratare. Hidratarea adecvată este un pilon esențial al sănătății și bunăstării. Consumul de apă nu doar că susține funcții vitale ale corpului, dar influențează și calitatea vieții de zi cu zi. Importanța Apei pentru Sănătate Apa, esențială pentru viață, constituie aproximativ 60% din corpul unui […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.