Clapon in foitaj
PrinteazaClapon in foitaj
- 2 claponi a 800 g
- 400 g ficat
- 1 felie de franzelă
- 3 ouă
- 200 g foitaj
- 1 ceapă
- 1 conopidă mare
- 150 g unt
- sare
- piper
- 1 pahar lapte
- 40 g caşcaval
- 250 g mazăre fină
Mod de preparare:
Se scot cu atenţie piepţii şi pulpele de la claponaşi, apoi se scot oasele de la ele.
Separat se sotează, apoi se toacă ficatul cu ceapă, se amestecă cu franzela înmuiată şi stoarsă, 2 ouă, sare şi piper.
Piepţii şi copanele se bat puţin cu satirul (se platează) şi se pune deasupra tocătura preparată. Se întinde foitajul pe scîndură, se taie în 6-8 bucăţi egale şi pe fiecare bucată se pune carnea cu tocătură împăturindu-se.
Se aşază într-o tavă unsă. Se unge foitajul cu gălbenuş, se mai face pe fiecare bucată cîte o floare tot din foitaj, se unge din nou cu gălbenuş şi se dă la cuptor moderat circa 35 minute. între timp, se fierbe conopida, se strecoară şi se pune pe o tavă unsă.
Se napează cu sos alb gros, se presară cu caşcaval ras si se gratinează. Cînd este gata, se aşază pe platou. împrejurul ei se pune claponul în foitaj şi mazărea fiartă dată prin unt.
Separat se serveşte sos spaniol.
Pofta buna!