Clapon in stil japonez
PrinteazaClapon in stil japonez din: clapon, aspic, patrunjel, unt, faina, smantana, gelatina, boia.
- 2 claponi, mai mari
- aspic
- patrunjel
Pentru sos:
- 60 g unt
- 50 g făină
- zeama de la supa de pui sau de clapon
- o lingură cu smântână
- 10 g gelatină
- 1/2 linguriţă de boia
Mod de preparare:
Frigeţi claponii înăbuşit la cuptor. Când s-au rumenit frumos pe toate feţele, tăiaţi-i în bucăţi mari (piepţii şi copanele separat).
Pregătiţi un sos chaud-froid, astfel: combinaţi 60 g unt cu 50 g făină, zeama de la supa de pui sau de clapon, o lingură cu smântână şi 10 g gelatină.
Adăugaţi în sos pentru gust 1/2 linguriţă de boia dulce de ardei. Cu acest sos, napaţi bucăţile de carne, decoraţi-le şi glasaţi- le cu aspic.
Separat, pregătiţi un pilaf din: orez, supă de pasăre, ulei, stafide şi boia.
Când pilaful s-a răcit, puneţi-l într-o formă, răsturnaţi-l pe un platou şi înconjuraţi-l cu sosul chaud-froid. Garnisiţi, de asemenea, cu pătrunjel verde şi aspic.
La masă, aduceţi separat un sos de ouă fierte, tocate şi şuncă, combinate cu maioneză şi frunze de tarhon.
Pofta buna!