Clapon cu macaroane
PrinteazaClapon cu macaroane din: clapon, macaroane, faina, oua, lapte, unt, pesmet, sunca, cascaval, lamaie, mazare, sare, piper.
- 1 clapon de până în 2 kg
- sare
- piper
- 200 g macaroane
- 2 linguri cu făină
- 4 ouă
- 1 pahar cu lapte
- 200 g unt
- puţin pesmet
- 80 g şuncă
- 60 g caşcaval
- 1 lămâie
- 300 g mazăre fină
Mod de preparare:
Puneţi într-un vas apă, o linguriţă de sare şi ceapă. Când clocoteşte, puneţi claponul şi lăsaţi-l 35 de minute să fiarbă încett pe foc domol.
Intre timp pregătiţi sosul suprem din: 40 g unt, 1 lingură cui făină, 1 pahar mare cu supă de clapon, sare, 1 gălbenuş şi zeamai de lămâie.
Tăiaţi claponul în 8-10 bucăţi potrivite, puneţi-le pe o tavă, pe fiecare bucată de carne puneţi câte o lingură de sos; suprem şi daţi tava la frigider.
Când acestea s-au răcit, treceţi-lei prin făină, ou bătut şi pesmet.
Separat, pregătiţi budinca din macaroane astfel: combinaţi macaroanele fierte cu sos alb, şunca tăiată julienne, caşcavalul ras şi 2 ouă.
Puneţi totul într-o formă de budincă unsă şi daţi-o apoi la cuptor pe baie de aburi.
Când budinca este gata, răsturnaţi-o pe un platou mare. In jurul acesteia puneţi bucăţile de carne bine prăjite în ulei şi mazărea sote.
Separat, aduceţi pe masă sos brun cu ciuperci călite şi tăiate julienne.
Pofta buna!