Clapon in stil frantuzesc

Printeaza

Clapon in stil frantuzesc din: clapon, pilaf, rosii, faina, ulei.

Ingrediente:

  • 2 claponi
  • pilaf
  • anghinare
  • roşii umplute cu carne de pasăre şi sos picant
  • făină
  • 6 gălbenuşuri
  • 300 ml ulei

Mod de preparare:

Scoateţi piepţii claponilor, tăiaţi-le pulpele, înlăturaţi pielea de pe ele. Aplatizaţi puţin fiecare bucată.

Separat, pregătiţi o maioneză din: 300 ml ulei, 6 gălbenu­şuri, muştar, sare şi puţin sos Worcester.

Treceţi fiecare bucată prin făină, apoi prin maioneză şi puneţi-le într-o tavă unsă cu ulei.

Daţi preparatul la cuptor cu foc potrivit pentru 20 de minute să se coacă. Când bucăţile s-au răcit, puneţi-le pe o tavă mare.

Alături puneţi pilaf realizat din: orez, ciuperci, scoici sau midii, cozi de raci şi supă de pasăre.

Garnisiţi preparatul cu anghinare şi roşii umplute cu salată de pasăre.

Pregătiţi un sos picant şi aduceţi-l la masă în sosieră.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.