Clapon in stil frantuzesc
PrinteazaClapon in stil frantuzesc din: clapon, pilaf, rosii, faina, ulei.
Ingrediente:
- 2 claponi
- pilaf
- anghinare
- roşii umplute cu carne de pasăre şi sos picant
- făină
- 6 gălbenuşuri
- 300 ml ulei
Mod de preparare:
Scoateţi piepţii claponilor, tăiaţi-le pulpele, înlăturaţi pielea de pe ele. Aplatizaţi puţin fiecare bucată.
Separat, pregătiţi o maioneză din: 300 ml ulei, 6 gălbenuşuri, muştar, sare şi puţin sos Worcester.
Treceţi fiecare bucată prin făină, apoi prin maioneză şi puneţi-le într-o tavă unsă cu ulei.
Daţi preparatul la cuptor cu foc potrivit pentru 20 de minute să se coacă. Când bucăţile s-au răcit, puneţi-le pe o tavă mare.
Alături puneţi pilaf realizat din: orez, ciuperci, scoici sau midii, cozi de raci şi supă de pasăre.
Garnisiţi preparatul cu anghinare şi roşii umplute cu salată de pasăre.
Pregătiţi un sos picant şi aduceţi-l la masă în sosieră.
Pofta buna!