Clapon umplut cu garnitura de dovlecei umpluti cu orez si ciuperci prajite pe crutoane
PrinteazaClapon umplut cu garnitura de dovlecei umpluti cu orez si ciuperci prajite pe crutoane
- 1 clapon de circa 1,300 kg
- 200 g ficat
- 100 g şuncă
- 4 linguri sos alb
- 2 ouă
- sare
- piper alb
- 18 ciuperci
- 18 crutoane rotunde
- 6 dovlecei potriviţi
- 100 g orez
- 40 g parmezan sau caşcaval
- 200 g unt
- 1 legătură de pătrunjel
- 1/2 pahar vin dulceag
- 2 linguri sos brun
- 2 cepe
- puţin pesmet
Mod de preaprare:
Se face tocătura din: ficat sotat, 1/2 ceapă, şuncă, 2 linguri sos alb, sare, piper alb, 1 lingură de pesmet şi 2 ouă crude.
Cu această tocătură se umple claponul şi se dă la cuptor cu: sare, unt, 1 ceapă tocată, cozi de ciuperci tăiate şi puţină apă.
Cînd claponul este rumenit, se scoate şi în tavă se face sosul cu 1/2 lingură făină, sos brun, vin şi supă şi se fierbe 15 minute, apoi se strecoară.
Claponul tăiat artistic se aşază pe un platou şi se garniseşte cu dovlecei umpluţi cu orez fiert amestecat cu 2 linguri sos alb şi parmezan sau brînză rasă şi cu ciuperci prăjite puse pe crutoane şi presărate cu pătrunjel tocat.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!