Clapon umplut cu garnitura de taitei cu ciuperci si sunca si cu mazare natur
PrinteazaClapon umplut cu garnitura de taitei cu ciuperci si sunca si cu mazare natur
- 1clapon de circa 1,500 kg
- 250 g came de porc
- ficatul şi pipota de clapon
- 1 felie de franzelă
- 2 ouă
- 200 g tăiţei de casă
- 50 g şunca
- 50 g limbă afumată fiarta
- 100 g ciuperci
- 40 g parmezan sau caşcaval
- 150 g unt
- sare
- piper
- 400 g mazăre fină
- 1 ceapă
- 1/2 pahar vin rosu
- 1/4 l supă
Mod de preparare:
Se umple claponul pe la guşă şi sub piept. Se face umplutura din carne de porc, ficat, pipotă şi franzelă înmuiată şi stoarsă. Se dau pin maşina de tocat şi se amestecă cu 2 ouă, sare şi piper.
Si se umple claponul, se dă la cuptor, circa 50 minute cu sare, unt, puţină apă, 1 ceapă tocată, cozile de la ciuperci tăiate.
Cînd este rumenit, se scoate claponul şi în tavă se face sosul cu 1/2 lingură de făină prăjită, jiu sau supă apoi se streţoară.
Se tranşează claponul, se aşază pe platou şi se garniseşte cu: tăiţei fierţi daţi prin unt, şuncă, limbă, ciupercile, parmezanul (sau caşcavalul) ras şi cu buchete de mazăre fiartă dată prin unt.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!