Clapon umplut

Printeaza

Clapon umplut din: clapon, ficat, sunca, oua, sos, ciuperci, orez, dovlecei, crutoane, unt, parmezan, patrunjel, vin, pesmet, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Clapon umplut

  • 1 clapon de 1,300 kg
  • 200 g ficat
  • 100 g şunca
  • 4 linguri cu sos alb
  • 2 ouă
  • sare
  • piper alb
  • 18 ciuperci
  • 18 crutoane
  • 6 dovlecei potriviţi
  • 100 g orez
  • 40 g parmezan
  • 200 g unt
  • pătrunjel verde
  • 1 pahar cu vin dulceag
  • 2 linguri cu sos brun
  • 2 cepe
  • puţin pesmet

Mod de preparare:

Pregătiţi o tocătură din ficat sotat, 1/2 ceapă, şuncă, 2 linguri cu sos alb, sare, piper, 1 lingură cu pesmet şi 2 ouă crude. Cu această tocătură umpleţi claponul şi daţi-l la cuptor.

Puneţi în tavă sare, unt, ceapă tocată, cozi de ciuperci tocate şi puţină apă. Când claponul este rumenit frumos pe toate feţele, scoateţi-l din tavă.

Pregătiţi apoi sosul astfel: 1 lingură de făină, sosul brun, vinul şi supa. Fierbeţi-le 15 minute, după care le strecuraţi.

Claponul, tăiat în bucăţi şi aşezat pe platou, garnisiţi-l cu: dovleceii umpluţi cu orez fiert şi combinat cu 2 linguri de sos alb, caşcaval ras şi ciupercile călite.

Aduceţi sosul la masă în sosieră şi puneţi puţin şi peste friptura de clapon.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.