Clapon umplut
PrinteazaClapon umplut din: clapon, ficat, sunca, oua, sos, ciuperci, orez, dovlecei, crutoane, unt, parmezan, patrunjel, vin, pesmet, ceapa, sare, piper.
- 1 clapon de 1,300 kg
- 200 g ficat
- 100 g şunca
- 4 linguri cu sos alb
- 2 ouă
- sare
- piper alb
- 18 ciuperci
- 18 crutoane
- 6 dovlecei potriviţi
- 100 g orez
- 40 g parmezan
- 200 g unt
- pătrunjel verde
- 1 pahar cu vin dulceag
- 2 linguri cu sos brun
- 2 cepe
- puţin pesmet
Mod de preparare:
Pregătiţi o tocătură din ficat sotat, 1/2 ceapă, şuncă, 2 linguri cu sos alb, sare, piper, 1 lingură cu pesmet şi 2 ouă crude. Cu această tocătură umpleţi claponul şi daţi-l la cuptor.
Puneţi în tavă sare, unt, ceapă tocată, cozi de ciuperci tocate şi puţină apă. Când claponul este rumenit frumos pe toate feţele, scoateţi-l din tavă.
Pregătiţi apoi sosul astfel: 1 lingură de făină, sosul brun, vinul şi supa. Fierbeţi-le 15 minute, după care le strecuraţi.
Claponul, tăiat în bucăţi şi aşezat pe platou, garnisiţi-l cu: dovleceii umpluţi cu orez fiert şi combinat cu 2 linguri de sos alb, caşcaval ras şi ciupercile călite.
Aduceţi sosul la masă în sosieră şi puneţi puţin şi peste friptura de clapon.
Pofta buna!