Claridge Cocktail
PrinteazaClaridge Cocktail
Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – gin
Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Vermouth drinks
Decoratiune – fără
Se serveste înainte de mese
Ingrediente:
- 1/3 gin
- 1/3 vermouth dry
- 1/6 Cointreau
- 1/6 apricot brandy
Este clasicul pre dinner apărut în primii ani ai secolului trecut şi are caracteristici evidente de cocktail pentru după-amiază, dacă se mai reduce doza de vermouth. Apărut în Marea Britanie la începutul secolului al XX-lea. a luat numele unui faimos hotel londonez.
Menţionat în prima codificare a cocktailurilor mondiale IBA din 1961, a fost scos din următoarele codificări. Rămâne, totuşi, citat în toate marile reţetare internaţionale şi se găsesc întotdeauna amatori care să-i aprecieze inconfundabilele arome.
Preparare:
Se pun în mixing glass gheaţă mărunţită împreună cu ingredientele şi, după ce se amestecă rapid, se toarnă filtrându-l cu strainerul în cupa mică de cocktail.