Clasica salata Caesar
PrinteazaSalata Caesar din: usturoi, ulei de masline, smantana, sare cu aroma de telina, suc de lamaie, patrunjel, bagheta, oregano, piept de pui, salata verde si parmezan.
Ingrediente:
- 1 capatana de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 6 linguri smantana
- un varf de sare cu aroma de telina
- sucul de la 1 lamaie
- 1 lingura patrunjel
- 1 bagheta mica, taiata felii
- 1 lingurita oregano uscat
- 4 bucati de piept de pui, fiert
- 1 salata verde
- 50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 6/200°C. Taie maciulia capatanii de usturoi, infasoara-l in folie cu 1 lingura ulei si coace 40 min.
Stoarce cateii de usturoi intr-un robot, cu 1 lingura ulei, adauga smantana si asezoneaza cu piper si sare cu telina.
Amesteca pana devine cremos.Adauga zeama de lamaie si patrunjelul. Unge bagheta cu uleiul ramas si presara oregano.
Pune-o pe grill pana devine crocanta, apoi aranjeaz-o pe un platou cu feliile de piept de pui si frunzele de salata verde. Presara parmezan si serveste cu dressing.
Clasica salata Caesar
Pofta buna!
De notat
mor dupa salata asta 🙂
Salata caesar e una din preferatele mele