Clatinele
PrinteazaClatinele
- 1/2 kg făină
- 50 g drojdie
- sare
- 700 ml apă
- 500 g gem de mere
- 100 g zahăr pudră
- 300 ml ulei
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în puţină apă caldă, o adaugi apoi peste făină, pui şi puţină sare şi începi să frămânţi aluatul, adăugând treptat apa călduţă.
După ce l-ai frământat bine, îl acoperi cu un ştergar şi-l laşi să dospească, lei apoi o bucată din aluat, întinzi cu sucitorul o foaie din care tai cu un pahar mare bucăţi pe care le rumeneşti în ulei, într-o cratiţă de tuci. O întorci şi pe cealaltă parte ca să se rumenească.
Umpli apoi gogoşile cu câte o lingură de gem şi le presari cu zahăr pudră. In loc de gem, poţi pune nucă tocată, gem de soc, prune, mere rase sau marmeladă.
Pofta bună!
Eu am folosit gem de piersici, e foarte bun.