Clătită franţuzească

Printeaza

Clătită franţuzească din: faina, ou, lapte, ulei, sare, coniac, dulceata de cirese, zahar farin, unt.

Ingrediente:

  • 1 pahar cu faina
  • 1 ou
  • 1 cana cu lapte nefiert
  • 1 lingura cu ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingura cu coniac
  • dulceata de cirese
  • zahar farin
  • 1 lingura cu unt

 

Mod de preparare:

Turnaţi făina cernută într-un castron, faceţi un gol unde veţi pune: oul întreg, puţină sare, ulei, 1 lingură de coniac şi laptele.

Amestecaţi cu lingura de lemn până când obţineţi un aluat moale, fără cocoloaşe.

Amestecaţi în aluat cireşele (crude, din compot sau din dulceaţă), omogenizaţi şi turnaţi tot aluatul într-o tigaie de teflon unsă cu unt.

Aşezaţi tigaia pe flacăra mică, lăsaţi să se închege aluatul 8-10 min. întoarceţi clătita, lăsaţi să se coacă alte 8-10 min pe foc mic.

Scoateţi pe un platou sau o farfurie, pudraţi cu zahăr farin. Serviţi desertul cald, tăiat felii în rază.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.