Clătită picantă
PrinteazaClătită picantă
Ingrediente:
Pentru umplutură
- 300 g bacon
- 4 roşii
- 200 g caşcaval
- 2 cepe
- ulei
Pentru clătită
- 300 g făină
- 300 ml apă minerală
- 50 g ulei
- 25 g zahăr
- sare
- chilii
Mod de preparare:
Taie baconul în fâşii subţiri şi rumeneşte-lîn puţin ulei. Separat, amestecă ingredientele pentru clătite până obţii o compoziţie de consistenţa unei smântâni.
Toarnă aluat cu polonicul într-o tigaie unsă cu ulei, acoperind toată suprafaţa. Rumeneşte clătita, nu foarte tare, pe ambele părţi. După ce ai terminat de copt toate clătitele umple-le cu bacon prăjit şi fâşii de caşcaval, roşie şi ceapă.
Rulează uşor şi serveşte-le fie calde, fie reci. Ai grijă ca în compoziţia de clătite să presari cu mare grijă praful de chilii pentru a nu ieşi prea picantă.
Clătită picantă
Pofta buna!